Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Πανεύκολος και γρήγορος χαλβάς χωρίς σιρόπι!!!! (dairy free)

Μπορεί να είναι εύκολος και γρήγορος αλλά δεν στερείται καθόλου σε γεύση!!! Είναι ότι πρέπει για όσους νηστεύουν και μπορεί να το φτιάξει ακόμα και κάποιος που δεν έχει ξαναμπεί σε κουζίνα!!!!

Τι θα χρειαστούμε;
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 400gr σιμιγδάλι χονδρό
  • 100ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 600ml ζεστό νερό
  • 300gr ζάχαρη
  • 1/2 φλ. καρύδια χοντροκοπανισμένα(μπορείτε να βάλετε περισσότερα ή λιγότερα ανάλογα πως σας αρέσει..)
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1/2 κ.γλ κανέλα
Ξεκινάμε λοιπόν...
 Βήμα 1: Ρίχνουμε το λάδι και το σιμιγδάλι μας σε μια κατσαρόλα και ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε...

Βήμα 2:Όταν πάρει το μείγμα μας το χρωματάκι που θέλουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά κ προσθέτουμε το νερό, το χυμό και ανακατεύουμε.

Βήμα 3:Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 4:Προσθέτουμε τα καρύδια,το ξύσμα και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά για να πάνε παντού τα υλικά μας μέχρι να τραβήξει καλά τα υγρά του ο χαλβάς μας.

Βήμα 5: Κατεβάζουμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά και τοποθετούμε το μείγμα μας σε μια φόρμα (αν δεν έχετε μπορείτε να το βάλετε σε ένα μικρό ταψάκι ή σε κάποιο ταπεράκι ή σε τσέρκι ή σε ατομικά μπολάκια ή οπουδήποτε άλλου θέλετε και να του δώσετε όποιο σχήμα θέλετε) και το πιέζουμε ελαφρά από πάνω με ένα κουτάλι και το ισιώνουμε....

Βήμα 6: Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε!!!

Καλή επιτυχία & Καλή όρεξη!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου