Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού με μια ιδέα από κανέλα (dairy free)

Πολύ εύκολη και οικονομική συνταγή....με υλικά που έχουμε στο σπίτι!!!!  Ότι πρέπει για την νηστεία...τέλεια για να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας!!!!

Τι θα χρειαστούμε;

  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. αραβοσιτέλαιο-ελαιόλαδο(μισό-μισό)
  • 1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 κοφτό κ.γλ. σόδα
  • 1 κ.γλ. αμμωνία
  • λίγο αλάτι
  • αλεύρι όσο πάρει (περίπου 650 γρ)


Ξεκινάμε λοιπόν:

Βήμα 1: Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λάδι.

Βήμα 2:Προσθέτουμε το ξύσμα,τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού (Προσοχή! Βάλτε το χυμό σε μια κανατούλα ή κάτι τέτοιο, πριν προσθέσετε και δυαλύσετε σε αυτό τη σόδα γιατί φουσκώνει αρκετά και αν το βάλετε σε ποτήρι είναι πολύ πιθανό να σας χυθεί!!!),την αμμωνία και την κανέλα και ανακατεύουμε.

Βήμα 3: Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας στην αρχή με το μίξερ και στη συνέχεια ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. (Προσοχή! Στην αρχή κολλάει λίγο στα χέρια αλλά αν την αφήσετε 10 λεπτακια στη άκρη μπορείτε να πλάσετε εύκολα τα κουλουράκια.Αν συνεχίσει να κολλάει προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμα.

Βήμα 4: Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρωματάκι!!!

Καλή επιτυχία & Καλή όρεξη!!!

Σχόλια: Εγώ έβαλα λίγο παραπάνω αλεύρι από το αναγραφόμενο, αυτό εξαρτάται και από τη μάρκα και έβαλα μόνο αραβοσιτέλαιο για να γίνουν ακόμα πιο ελαφριά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου