Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Άπαιχτα ντόνατς της μαμάς!!!!!!

Μμμμμμ....είναι τόσο τέλεια και μπορείς να τα φας με τόσες παραλλαγές που ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να τα βαρεθείς!!! Τα ντονατς της μαμάς έχουν πάντα και παντού μια θέση σε γενέθλια, σε γιορτές, σε ρακοκάζανα, στο σπίτι σαν σνακ....στο σχολείο παντού!!!!! Μιας και η μαμά είναι εξπέρ σε αυτά είπα να πάω στο πατρικό μου σπίτι και να δημιουργήσουμε μαζί.....!!!! Να παντρέψουμε την εμπειρία με το καινούργιο....και το αποτέλεσμα ήταν γευστικότατο!!!!!




Τι χρειαζόμαστε;
  • 1,5 κιλό αλεύρι περίπου (όσο πάρει)
  • 3 φακελάκια μαγιά
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 2 ποτήρια χλιαρό νερό
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 2 κοφτές κ.σ. βιτάμ
  • 1/3 κ.γλ. αλάτι
  • μερέντα,ζάχαρη,τρουφα, μαρμελάδα ή οτι άλλο θέλουμε για να τα στολίσουμε



Ξεκινάμε λοιπόν: 

Βήμα 1ο: Βράζουμε 2 ξυλάκια κανέλα σε λίγο νερό. Όταν βράσει καλά το νερό και έχει πάρει το χρώμα της κανέλας,ρίχνουμε το ζουμί αυτό σε ένα ποτήρι του νερού.Βράζουμε τα ίδια ξυλάκια με λίγο νερό και όταν βράσει το ρίχνουμε κ αυτό στο ποτήρι. Αυτό συνεχίζεται μέχρι να γεμίσουμε το ποτήρι με κανελόζουμο!!!

Βήμα 2ο: Σε μία λεκανίδα τοποθετούμε την ζάχαρη,το αλάτι,το βιτάμ και ρίχνουμε το κανελόζουμο μέσα όσο ακόμα είναι ζεστό για να διαλύσουν τα υλικά μας και τα χτυπάμε με το μίξερ. 
Βήμα 3ο: Προσθέτουμε 2 ποτήρια με χλιαρό νερό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για λίγο.
Βήμα 4ο: Προσθέτουμε τη μαγιά και το αλεύρι (όσο πάρει για να γίνει μια ωραία μαλακή ζύμη).Χτυπάμε για λίγο με το μίξερ και μετά συνεχίζουμε με το χέρι.



Έτοιμη η ζύμη μας!!!Την αφήνουμε να ανεβεί...



Βήμα 5ο: Δουλεύουμε για λίγο τη ζύμη και στη συνέχεια την αφήνουμε να ανεβεί.

Η ζύμη μας έχει ανέβει και είναι έτοιμη για ζύμωμα...

Βήμα 6ο: Όταν είναι έτοιμη, τη ζυμώνουμε, κόβουμε ένα κομμάτι και την ανοίγουμε σε φύλλο. "Κόβουμε" με ένα ποτήρι και με ένα καπάκι τα ντόνατς. Το ίδιο κάνουμε για όλη τη ζύμη και τα αφήνουμε να ανεβούν.

Κόβουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη μας...
Ανοίγουμε σε φύλλο....


"Κόβουμε" τα ντόνατς με ένα ποτήρι και ένα καπάκι....

Βήμα 7ο: Τα ψήνουμε σε πολύ λάδι και απ' τις δυο πλευρές.

Τα τηγανίζουμε και απ' τις δυο πλευρές σε πολύ λάδι...




Και τέλος ώρα για παιχνίδι!!!! Τα στολίζουμε όπως θέλουμε!!! Για τους πιο παραδοσιακούς.... μπορούμε να τα βουτήξουμε στη ζάχαρη!!! Για τους λάτρεις της σοκολάτας μπορούμε να διαλέξουμε λευκή σοκολάτα,γάλακτος,ανάμεικτη κουβερτούρα ή κάποια σος σοκολάτας και να τα γεμίσουμε ή να τα βουτήξουμε σε αυτή!!! Για αυτούς που θέλουν κάτι διαφορετικό μπορούν να διαλέξουν μαρμελάδα, κάποια κρέμα ή ότι άλλο μπορούν να φανταστούν!!!Και αναλόγως την περίσταση....μπορούμε να τα στολίσουμε με χρωματιστή τρούφα,ζάχαρη άχνη, σοκολατάκια, μπισκότο και οι εναλλακτικές δεν έχουν τελειωμό!!! Βρείτε τι σας ταιριάζει και καλή όρεξη!!!!!

2 σχόλια: